În primăvara lui 2016, la început de mai, porneam la drum cu destinația Grecia, Lefkada. De acolo urma să plecam într-o expediție pe mare în Insulele Ionice timp o săptămână, pe traseul Lefkada – Meganisi – Vathi Ithaca – Zakynthos – Kefalonia – Lefkada.
Pentru cei care vor să viziteze aceste locuri cu barca, vă prezentăm un top al experiențelor noastre din expediția în Insulele Ionice, organizată de Romanian Yachting School.

Natură, delfini și țestoasele marine

Spre deosebire de alte insule mai aride, Insulele Ionice sunt considerate ,,Insulele Verzi” ale Greciei, bogate în păduri de pin și plantații de măslin. Vegetația abundentă de pe insule oferă celor care navighează un peisaj aparte, pus perfect în valoare de apa turcoaz a Mării Ionice.

Spartochori, Meganisi

Una dintre experiențele cele mai faine din întreaga expediție a fost întâlnirea cu delfinii. Poate pentru că suntem norocoși sau pentru că suntem mereu în căutarea faunei sălbatice în călătoriile noastre, am avut bucuria de a naviga alături de aceste animale minunate chiar din prima zi pe mare.
Bucurie pură: așa am putea caracteriza atmosfera pe barca în momentul în care delfinii și-au făcut apariția.
 
In Marea Ionică pot fi întâlnite și țestoasele marine Carreta carreta, Grecia fiind singura țară din Europa unde cuibărește această specie. Ariile importante de cuibărit pentru aceste țestoase se află pe insule precum Zakynthos sau Kefalonia.

În Kefalonia am avut ocazia de a vedea țestoasele în portul Argostoli. Dimineața, după ce bărcile de pescari revin la mal, țestoasele se plimbă în golful Argostoli și așteaptă masa cu resturi de pește.

Am avut norocul de a fi și martorii unei acțiuni ce face parte din programul de conservare a țestoaselor Carretta carretta derulat de voluntarii Wildlife Sense Kefalonia. Aceștia profită de prezența matinală a țestoaselor în golful Argostoli pentru a le monitoriza și evalua starea de sănătate.

Relaxare pe plaja Myrtos

Myrtos este una dintre cele mai frumoase plaje de pe Kefalonia, dar și una dintre cele mai fotografiate din toată Grecia. Faima plajei a crescut și datorită filmului Idila Căpitanului Corelli, Myrtos fiind unul din locurile în care se petrece acțiunea.
Atunci când vizitezi plaja la începutul lui mai ai sentimentul că locul ar fi fost rezervat doar pentru tine, fiind foarte puțini turiști. Te poți plimba în voie pe țărm, poți asculta sunetul creat de valuri atunci când ating pietrele de pe plajă sau poți urmări în zare bărcile care trec. Nu trebui să ratezi nici locul de belvedere care îți oferă o panoramă superbă cu plaja.

La pas prin Fiskardo

Fiskardo, cândva unul dintre cele mai înfloritoare sate pescărești din Grecia, este cel mai nordic port al insulei Kefalonia. Satul te cucerește din momentul în care acostezi și pui piciorul pe țârm. Tavernele cochete, străduțele cu case în stil venețian împodobite cu bougainvillea sau magazinele cu suveniruri și produse locale sunt doar câteva din atracțiile locului. Fiskardo are un farmec aparte și pe timpul serii, când puteți savura un pahar de vin la tavernele cu vedere spre golf.

Anul acesta, în septembrie, vom naviga din nou în Insulele Ionice alături de prieteni, așa că vom reveni pe blog cu impresii și recomandări de toamnă.