Fericirea este reală doar când este împărtășită.

Cu aceste cuvinte se încheia filmul ,,Into the wild”, povestea unui tânăr care abandonează lumea civilizată pentru a trăi singur în natura sălbatică din Alaska. Deznodământul filmului demonstrează din nou că omul nu poate trăi în izolare, nevoia de socializare fiind mult prea puternic înrădăcinată în genele speciei umane.

Și pentru noi fericirea adevărată înseamnă să descoperim lumea împreună și am ales să marcăm locurile pe care le-am vizitat alegând câte o bancă în fiecare destinație și imortalizând momentul. Și pentru că în ultimii ani majoritatea experiențelor noastre de călătorie se învârt în jurul sailingului, băncile noastre nu puteau fi decât cu vedere la mare.

De ce o bancă?

O bancă poate însemna un moment în care ne oprim din goana zilnică, un moment de contemplare sau introspecție, locul unei conversații plăcute cu persoana iubită sau locul de unde putem admira un peisaj care ne taie răsuflarea.

Love is what makes two people sit in the middle of a bench when there is plenty of room at both ends.

Autor necunoscut

Prima bancă

Obiceiul nostru de a face poze cu bănci a început în 2014 pe insula Spetses, o destinație deosebit de frumoasă din Golful Saronic. A fost dragoste la prima vedere între noi si această bancă vintage care își atrăge vizitatorii cu un peisaj care pare desprins din cărțile poștale. De atunci am ,,colecționat” în jur de 20 de bănci, aproape toate în timpul expedițiilor noastre de sailing. Și nu ne oprim aici 🙂

Spetses, Greece